Calibration Lab levert geaccrediteerde temperatuurkalibraties aan biowetenschappelijke en industriële laboratoria.

Calibration Lab verzorgt ISO 17025 temperatuurkalibraties van thermometers, precisiemeetinstrumenten en temperatuursondes, met een minimale doorlooptijd en dit binnen een bereik van -90°C tot 1200°C.

Wij verzorgen ook temperatuurkalibraties bij u op locatie van incubatoren, ovens, meetapparatuur en temperatuurloggers.

Meetinstrumenten-thermometer en sondes

Temperatuurmeting speelt in bijna elk laboratorium een cruciale rol. Kalibratie van de gebruikte temperatuurmeetinstrumenten, zoals dataloggers, thermometers, dompel/penetratie sondes, thermokoppels of thermistors is van vitaal belang.

Alle elektronische temperatuurmeetinstrumenten, weerstandsthermometers PT100 en thermokoppels worden volgens ISO 17025 gekalibreerd met de nauwkeurigste temperatuurkalibratoren op de markt, en dit van -90°C tot +300°C. Het meetbereik voor ISO-/fabriekskalibraties is -90°C tot 1200°Celsius.

Incubator en oven (on-site)

Calibration Lab levert on-site temperatuurkalibraties en thermische mapping voor incubatoren, C02-incubatoren en verwarmingsovens, met behulp van zeer nauwkeurige kalibratie temperatuur-dataloggers en geaccrediteerde herleidbare PRT’s (Platinum Resistance Thermometers PT100) en thermokoppels.

Wij van Calibration Lab leveren kalibratiecertificaten voor temperaturen onder omgevingstemperatuur -80°C tot maximaal 1200°C. De temperatuurhomogeniteit, stabiliteit en nauwkeurigheid worden bepaald in een lege (incl. schappen) verwarmingsoven of incubator volgens de DIN 12880 norm. De temperatuurnauwkeurigheid (afwijking van het instelpunt), de stabiliteit (temperatuurschommeling) en de homogeniteit (9-punts temperatuurmetingen) worden nauwkeurig gemeten, gelogd en gecertificeerd.

Op verzoek kunnen de opwarmtijd en de hersteltijd na het openen van de deur aanvullend worden gemeten en gecertificeerd.

Temperatuurlogger (on-site)

Calibration Lab biedt on-site ISO-temperatuurkalibratie aan voor dataloggers en continue monitoringsystemen om zodoende de meetnauwkeurigheid te verifiëren en te garanderen.

Wij kunnen uw temperatuurloggers ter plaatse verifiëren en certificeren binnen een bereik van -80°C tot 300°C. De temperatuurnauwkeurigheid (afwijking van het instelpunt) en stabiliteit (temperatuurschommeling) zullen nauwkeurig worden gemeten, gelogd en gecertificeerd.

Klimaatkamer (on-site)

Calibration Lab biedt on-site temperatuur en relatieve vochtigheid calibraties van klimaatkamers aan.

Het monitoren en meten van de relatieve luchtvochtigheid RH% is een belangrijke parameter in menig Life Science of industrieel laboratorium. De sensoren die de luchtvochtigheid meten moeten regelmatig gekalibreerd worden om ervoor te zorgen dat ze binnen hun specificaties blijven werken.

Relatieve vochtigheid sensor kalibratie wordt gedaan in een klimaatkast binnen ons bedrijf of on-site met behulp van een vochtigheidsgenerator en geaccrediteerde traceerbare meetapparatuur.

PCR-thermocyclers

Kwaliteitscontrole van PCR thermo-cyclers is van cruciaal belang voor elk Life Science-Lab. De thermische prestaties met temperatuuruniformiteit en -nauwkeurigheid gedurende een vooraf bepaalde tijd is de kritische parameter voor elke thermocycler van hoge kwaliteit. Nauwkeurige temperatuurregeling van het mediummengsel tijdens de PCR-cycli is van essentieel belang om reproduceerbare en stabiele resultaten te garanderen en vals positieve of negatieve resultaten te vermijden.

Onze kalibratietechnici kalibreren uw 96, 48 of 24 wells thermo-cycler met behulp van een traceerbaar gecertificeerd multi-sensor (16 kanalen) temperatuurloggingsysteem. Door rechtstreeks in uw plaat of tube te meten, benaderen wij de real-time experimentele omstandigheden tijdens uw PCR-tests en assays zo dicht mogelijk.

Wij leveren u relevante en gecertificeerde temperatuurgegevens, die een goede prestatie van uw PCR-instrument garanderen.

Contact opnemen is eenvoudig

Boek vandaag nog uw service en kalibratie bij ons, of voor al uw vragen.