Calibration Lab levert geaccrediteerde volumetrische kalibraties aan biowetenschappelijke en industriële laboratoria

Wij bieden volumetrische kalibratie-laboratoriumdiensten aan, waaronder IEC/ISO17025 volumetrische pipetkalibraties, volumetrische kalibraties van glaswerk, dispensers, buretten en automatische verdunners.

Als gerenommeerd expert in pipetkalibratie hebben we ook een softwarepakket voor pipetkalibraties ontwikkeld “pi-CAL” dat kan worden aangesloten op elke, in de handel verkrijgbare, balans.

Pipet Kalibratie

Bij Calibration Lab voorzien wij uw laboratorium van pipetonderhoud, ISO 17025 pipetkalibratie en pipetreparatiediensten om ervoor te zorgen dat uw pipetten altijd werken volgens uw verwachtingen en voldoen aan de ISO- of uw interne GLP-normen.

Wij bieden uw laboratorium: een onderhouds-, pipetkalibratie- en reparatieservice voor al uw pipetten, ongeacht het merk of model. Een ISO 17025 geaccrediteerde dienst met volledige pipetcertificatie (BELAC) en statistische analyse, met pass/fail indicatie volgens de ISO 8655 norm. Zeer bekwame pipetkalibratietechnici die een volledige pipetkalibratie-service leveren, on-site of in ons geaccrediteerde laboratorium met een volledig historisch gegevensoverzicht van al uw pipetten.

Wij zijn er trots op de Benelux markt te bedienen. Besteed al uw pipetkalibraties uit aan een ISO 17025 geaccrediteerde specialist.

Dispensers, buretten, verdunners, glaswerk en injectiespuiten

Met de juiste kalibratie van bottle-top dispensers bent u in staat om vloeistoffen nauwkeurig af te leveren. Periodieke kalibraties kunnen uw lab tijd en geld besparen door u te helpen downtime en fouten te vermijden.

Calibration Lab kan uw bottle-top dispensers, analoge en digitale buretten kalibreren volgens de ISO 8655-normen. Wij leveren ook standaard volumetrische kalibratiecertificaten voor laboratoriumglaswerk zoals buretten, één-volumepipetten, gegradueerde pipetten, gegradueerde maatcilinders, glazen injectiespuiten en volumetrische kolven in overeenstemming met de internationale ISO 4787-norm.

Door gebruik te maken van gravimetrische methoden met ISO 17025-gecertificeerde balansen en gecertificeerde thermometers, barometers en meetgewichten leveren wij uw laboratorium nauwkeurige, volumetrisch gecorrigeerde gegevens.

Pipetkalibratiesoftware
pi-Cal

Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden en kalibreren van pipetten in het achterhoofd, creëerden we een gebruiksvriendelijke, snelle en krachtige pipetkalibratiesoftware “pi-Cal “.

De pipetkalibratiesoftware logt, berekent en bewaart gravimetrische waarden om de nauwkeurigheid en precisie van elk volumetrisch pipetteerapparaat te bepalen en op te volgen. Deze op Windows 10 gebaseerde pipetkalibratiesoftware kan worden gebruikt om alle pipetten, alle types en merken, te testen, evenals andere volumetrische toestellen zoals dispensers, buretten, spuiten en verdunners.

Het gebruiksgemak en de mogelijkheid tot upgraden maken het tot een van de meest professionele en uitgebreide softwarepakketten voor volumetrische pipetkalibratie op de markt. En dit voor individuele gebruikers, grote multi-gebruikers of kalibratie service bedrijven. Bovendien is de pi-Cal pipetkalibratiesoftware beschikbaar om aangesloten te worden op elke commerciële verkrijgbare balans.

Pipet klantenportaal

De eenvoudige en ultieme online gateway naar al uw pipetcertificaten

  • Gebruiksvriendelijke interface die een uitgebreid overzicht biedt van uw pipettenpark
  • Toegang tot statistische en historische gegevens, evolutie van nauwkeurigheid en precisie over de laatste vijf kalibratierondes
  • Het cloud-based platform biedt toegang, print of download mogelijkheid van uw kalibratiecertificaten
  • Bijhouden en beheren van de kalibratie vervaldatums
  • Overzicht en beheer van al uw pipet service rapporten
  • Toegang voor meerdere gebruikers met unieke wachtwoorden

Contact opnemen is eenvoudig

Boek vandaag nog uw service en kalibratie bij ons, of voor al uw vragen.