Calibration Lab levert ISO17025-kalibratiediensten aan industriële en biowetenschappelijke laboratoria

Onze voornaamste expertise omvat ISO17025 volumetrische-, temperatuur-, gewicht-,  druk- en elektrische kalibraties van al uw meetinstrumenten, alsook luchtvochtigheid-, CO2-, snelheids (RPM)-, kracht-, koppel- en luchtsnelheidskalibraties.

Elektrisch (Volt, Ampère, Ohm, Watt)

Onze uitgebreide ISO/IEC 17025-accreditatie omvat kalibratiemogelijkheden voor elektrische instrumenten die weerstand, DC/AC-stroom, DC/AC-LF-spanning, weerstand, LF-vermogen en energie meten en simuleren.

Wij kalibreren alles van draagbare multimeters, sensoren, voedingen, transmitters tot meer geavanceerde apparatuur zoals oscilloscopen, kalibratoren en spectrum analyzers.

Luchtsnelheid (m/s)

In een speciaal ontwikkelde windtunnel kalibreren wij uw luchtsnelheidsmeetinstrumenten door vergelijking met een ISO gekalibreerd referentie-instrument.

Debietmeters, snelheidssensoren en diverse anemometers kunnen worden gekalibreerd in een bereik van 0,1 tot 20 m/s.

Koppel (Nm)

Kalibratie van momentsleutels is essentieel voor het behoud van hun nauwkeurigheid en levensduur. Het uitvoeren van een kalibratie zorgt ervoor dat het instrument blijft voldoen aan de gestelde normen en dat de metingen zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijk zijn.

Ons team van kalibratiespecialisten kan de meeste in de handel verkrijgbare merken momentsleutels tot 1200 Newtonmeter (Nm) kalibreren en de nodige aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat uw gereedschap blijft voldoen aan de vastgestelde normen, bereiken en nauwkeurigheden.

Kracht (kN)

Calibration Lab biedt nu ook een validatiedienst aan voor load cells van trekbanken en krachtmeettoestellen. Load cells die worden gebruikt in combinatie met de meeste commercieel verkrijgbare trek- en compressietesters in een belastingsbereik van 5N tot 10 000N kunnen worden gevalideerd.

Tijdens de test worden de absolute meetwaarde en de lineariteit over het volledige meetbereik gecontroleerd aan de hand van vijf meetpunten. Validatie voor trek- en compressietests is mogelijk. Na afloop ontvangt u een document waarin de meetresultaten en de krachtklasse van uw krachtmeetinstrument worden gespecificeerd.

CO2 kalibratie (ppm)

CO2-meetinstrumenten en C02-dataloggers kunnen in ons laboratorium worden gekalibreerd op drie meetpunten, bij 500 ppm, 1000 ppm en 1500 ppm met gekalibreerde CO2-gassen.

Verder bieden wij onze klanten on-site kalibratie van CO2-incubatoren met behulp van zeer nauwkeurige ISO 17025 gecertificeerde temperatuur-, %RH dataloggers en CO2-meter.

Contact opnemen is eenvoudig

Boek vandaag nog uw service en kalibratie bij ons, of voor al uw vragen.